Selasa, 2 September 2014

ESP ~ SOY PROTEIN ISOLATE POWDER



Assalamualaikum....

Kepada penggemar ESP, tahukah anda bahawa ianya merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi RENDAH LEMAK, BEBAS KOLESTEROL dan KAYA dengan ASID AMINO PENTING.

ESP JUGA:
  • merupakan tumbuhan protein yang berkualiti tinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan
  • membantu mengekalkan kepejalan otot
  • mempunyai glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

*** sebab itulah pengambilan ESP sangat dicadangkan dalam SET ***
  • Family Wellness
  • Mighty 3 Gems Programme
  • Digestive Health
  • Anti-Aging
  • Health Circulatory
  • Sugar Control
  • Brilliant Set

Apatah lagi, ianya memang digalakkan untuk diambil oleh:
  • Ibu Hamil
  • Ibu Menyusu
  • Orang yang nak kurus
  • Orang yang nak tambah berat badan
  • Orang nak kulit cantik/bersih/gebu
Kesimpulannya, ESP memang sesuai diambil oleh semua peringkat golongan yang berusia 1 tahun ke atas dengan kuantiti pengambilan yang berbeza....(consult your Distributor first)

Tahukah anda bahawa:

  1. ESP telah terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  2. Indeks Glisemik (GI) menetapkan tahap karbohidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah.  Karbohidrat yang cepat dicernakan mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi.  Manakala tahap GI yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan-lahan.  Mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangka masa panjang.
  3. Dalam penyediaan ESP, air digunakan untuk mencuci kacang soya bertujuan mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzein juga menyediakan kita dengan kebaikan keseluruhan soya.  NON-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya yang digunakan bebas dari kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
  4. Sesetengah protein soya diproses menggunakan alkohol.  Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isofavon, tetapi juga membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan.
GUNAKAN ILMU YANG ANDA ADA, TENTUKAN KUASA MEMBELI HANYA TERBAIK UNTUK ANDA DAN KELUARGA

 

>> Zahiti | 019 705135
>> Perunding Kesihatan dan Kesejahteraan Anda
>> FB: Zahiti Muhammad Hamdi
>> FanPage: Sihat Sejahtera

produk ini bertujuan membantu anda meningkatkan tahap dan taraf kesihatan anda....ianya sentiasa selamat, berkesan dan dijamin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

nRelate Posts and Homepage